Carmina

Balaguer

Periodista y documentalista

M’acosto al món observant com els territoris i els seus paisatges marquen les idiosincràsies de qui hi habita, una tasca que vaig aprendre de ben menuda gràcies als constants viatges de la meva família. Treballo generant continguts sobre el terreny, una feina nodrida pels meus anys de vida a Llatinoamèrica, des d’on he estat cronista per a National Geographic Traveler Latinoamérica i Viajes National Geographic (mitjà amb el que segueixo col·laborant), així com corresponsal per al mitjà nord-americà The Daily Brief, Promax Global.

Radicar a la província andina de Jujuy, al nord-oest d’Argentina, també ha marcat un punt d’inflexió en el meu abordatge de continguts. Allà vaig documentar el rol de les dones indígenes kolla, un projecte que actualment
estic bolcant en un llibre. També allà vaig escriure, dirigir i produir el documental “La pantalla andina”, al que segueixo abocada en la seva fase de distribució.

Visc el viatge com una eina per entendre la realitat i els seus orígens, doncs crec que és escoltant les cultures ancestrals que podrem avançar com a societats futures.

A Singular Cowork hi trobo la dosi de futur necessària per a revisar la meva visió del món. És casa meva quan soc a Barcelona, una àncora en la que hi trobo un motor indispensable: perfils professionals completament divergents al meu i, per tant, una realitat eclèctica que m’alimenta a l’hora de crear.

Actualment, combino la col·laboració amb mitjans i la creació documental amb l’escriptura de memòries de vida per encàrrec, desenvolupant un mètode que fusiona els gèneres de la biografia, el perfil periodístic i el reportatge.